Subota na Jazz Festu – 14 festivalskih programa

Danas će na XX2. Jazz Festu Sarajevo biti predstavljeno ukupno 14 festivalskih programa.

Subota je posvećena epskom projektu Johna Zorna Masada i knjigama The Book of Angels i The Book Beriah.

U 15.00 u Sarajevskom ratnom teatru svjetsku premijeru će imati Angels Quartet a repertoar čuvene knjige The Book of Angels izvodit će još i Banquet of the Spirits, Klezmerson i Secret Chiefs 3. Ulaznice će biti u prodaji u SARTR-u, sat vremena prije koncerta.

Večeras će prvi put u Evropi biti izveden maratonski koncert The Book Beriah sa 11 nastupa. Ulaznice za prvi dio Maratona u okviru kojeg nastupaju Sofia Rei & JC Maillard, Banquest of the Spirits, duo Lage-Riley i Secret Chiefs 3 su već ranije rasprodate, a u prodaji su i dalje ulaznice za drugi dio koji počinje u 22.30 a nastupaju Klezmerson, Gnostic Trio i Zion 80.

Na Jazz Festu će u 12.00 biti promovirano kapitalno djelo History of European Jazz koje će predstaviti urednik izdanja Francesco Martinelli, historičar jazza koji će u 13.00 održati i predavanje o Django Reinhardtu. Prisustvovanje promociji i predavanju je besplatno.

U 23.30 regionalni program Heineken Late Nite Stage priređuje Sarajevsko-beogradski samit – susret jazz muzičara nakon kojeg će uslijediti i jam session.

U petak četiri koncerta

November 10, 2023

Drugi dan – tri trija!

November 9, 2023

Večeras počinjemo!

November 8, 2023