Večeras: John McLaughlin!

Nakon sjajnog početka 18. Jazz Festa i sinoćnjeg koncerta američkog vokaliste Gregoryja Portera, Jazz Fest večeras u 20.30 najavljuje još jedan izniman muzički doživljaj.

Britanski gitarista John McLaughlin nastupom u Bosanskom kulturnom centru sa svojim ansamblom 4th Dimension započinje evropsku jesenju turneju predstavljajući aktuelni projekat The Boston Record.

McLaughlin je jučer zajedno sa multiinstrumentalistom Garyjem Husbandom, basistom Etienneom Mbappeom i bubnjarom Ranjitom Barotom u studiju Gramofon u Sarajevu održao probe pred nastupajući koncert, a dio atmosfere možete pogledati u videu koji je McLaughlin objavio na svojoj oficijelnoj stranici.

John McLaughlin je dobitnik Grammyja za najbolji instrumentalni jazz album 2009. godine, magazin Rolling Stone ga je uvrstio među najveće gitariste svih vremena, a u historiji jazza će ostati upisan kao osnivač Mahavishnu Orchestre, projekta Shakti, ali i kao saradnik Milesa Davisa sa kojim je snimio četiri studijska albuma. Iako u 72. godini života, ovaj gitarista pokazuje muzičku vitalnost na kojoj mu zavide i znatno mlađe kolege.

Ulaznice za večerašnji, ali i sve ostale koncerte Jazz Festa možete kupiti u festivalskom box officeu od 12.00 do 22.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

April 2, 2024

U petak četiri koncerta

November 10, 2023

Drugi dan – tri trija!

November 9, 2023