Program za 1. novembar

Treći dan 16. Jazz Festa Sarajevo 2012, 1. novembra u Pozorištu mladih i Bosanskom kulturnom centru donosi dva premijerna nastupa.

Prvi će biti u 19.00 u Pozorištu mladih gdje ćemo uživati u sefardskim pjesmama u izvedbi Arkul Orchestre. Mostarskom duetu Arkul kojeg čine Vladimir Mićković i Atilla Aksoj, po prvi put na sceni će se pridružiti muzičari iz Sarajeva, Tuzle i Prijedora: gitarista Dino Šukalo, klavijaturista i harmonikaš Adis Sirbubalo, basista Edvin Hadžić i bubnjar Anes Beglerbegović.

Na sceni Bosanskog kulturnog centra u 21.00 dugo očekivani koncert ansambla Miles Smiles oformljenog u povodu 20. obljetnici smrti legendarnog Milesa Davisa. U Sarajevu će nastupiti nekadašnji Milesovi saradnici, danas vrsni američki muzičari: trubač Wallace Roney, saksofonista Rick Margitza, gitarista Larry Coryell, basista Ralphe Armstrong, orguljaš Joey DeFrancesco i bubnjar Omar Hakim. Ako je suditi po imenima članova ansambla i njihovim bogatim karijerama, očekuje nas izvrsna noć u BKC-u.

Klupski program u klubu Monument predstavlja kvartet gitariste Boška Jovića, dok će u okviru programa Music Meeting biti upriličeni razgovori i radionice sa Larryjem Coryellom, Rickom Margitzom, njemačkim gitaristom Frankom Moebusom i članovima Arkula.

Ulaznice po 20% nižim cijenama možete kupiti u box officeu u BKC-u od 12.00 do 22.00. Napominjemo da se ulaznice po punoj cijeni prodaju samo na dan koncerta.

Jazz Fest Sarajevo 2024

April 2, 2024

U petak četiri koncerta

November 10, 2023

Drugi dan – tri trija!

November 9, 2023