Program za 31. oktobar

Drugog dana 16. Jazz Festa Sarajevo 2012 bit će održana tri koncerta.

U 18.00 u Pozorištu mladih nastupa nizozemski saksofonista Yuri Honing koji će predstaviti svoj petočlani ansambl Wired Paradise. Najznačajniji jazz portal All About Jazz uvrstio je nastup ovog benda među najbolje koncertne nastupe u prošloj godini a publika će imati priliku uvjeriti se u ovu ocjenu.

U 20.00 na sceni Bosanskog kulturnog centra gledat ćemo i slušati američki trio The Bad Plus. U okviru evropske turneje predstavit će svoj album Made Possible, objavljen ove godine. Jazz čistunci osuđuju ih za muzičku drskost, dok su liberalni ljubitelji jazza oduševljeni njihovim zvukom jakog intenziteta i ponekad bombastičnim nastupima.

U 22.00 na istoj sceni publiku očekuje brazilska pjevačica i gitaristica Badi Assad. Već 20 godina koliko je prisutna na sceni ova umjetnica očarava publiku, a svaki njezin nastup jedinstven je muzički doživljaj koji upotpunjuje vokalnim improvizacijama.

U 23.30 klupski program Late Nite Stage predstavlja TAAK Trio nakon čijeg koncerta će uslijediti jam session.

Kao dio programa Music Meeting, za danas od 12.00 planirani su razgovori i radionice sa američkim trubačem Wallaceom Roneyem, članovima trija The Bad Plus i nizozemskim saksofonistom Yurijem Honingom. Program je otvoren za posjetitelje.

Ulaznice za sve festivalske programe možete kupiti na box officeu BKC-a od 12.00 do 22.00, te u Pozorištu mladih pola sata prije planiranog koncerta.

Jazz Fest Sarajevo 2024

April 2, 2024

U petak četiri koncerta

November 10, 2023

Drugi dan – tri trija!

November 9, 2023