IZLOZBA HANA BENNINKA

U okviru programa Flying Dutchmen koji Jazz Fest realizira u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Nizozemske, tokom 7. i 8. novembra posjetioci 12. Jazz Festa Sarajevo 2008 u galeriji Roman Petrovic moci ce pogledati izlozbu crteza holandskog umjetnika Hana Benninka, te prisustvovati muzi?koj radionici ovog umjetnika.

Ovaj je svestrani umjetnik prije nekoliko sedmica osvojio je prestiznu evropsku nagradu – European Jazz Prize, te je proglasen evropskim muzi?arom godine. Bennink ce u okviru Jazz Festa odrzati dva koncerta: solo koncert odrzat ce 7. novembra na Solo Stageu u Domu Vojske Federacije, dok ce drugi koncert odrzati kao ?lan kvarteta Mishe Mengelberga dan kasnije na Strange Fruits Stageu u Pozoristu mladih.

Han Bennink skolovani je grafi?ki umjetnik koji je svoje slike, crteze i instalacije izlagao na brojnim izlozbama, a njegovi radovi nalaze se i u brojnim evropskim muzejima i galerijama.

Na 12. Jazz Festu, Han Bennik ce 8. novembra u 12.00 u galeriji Roman Petrovic odrzati i radionicu za mlade muzi?are i studente muzike. Prijave za ovu besplatnu radionicu, zainteresirani mogu slati na [email protected].

U petak četiri koncerta

November 10, 2023

Drugi dan – tri trija!

November 9, 2023

Večeras počinjemo!

November 8, 2023