PODRŽITE RAD JAZZ FESTA

Jazz Fest Sarajevo ove godine slavi 22 godine postojanja i više nego ikada ranije treba vašu podršku. Ako volite muziku, vjerujete u vrijednosti koje promoviramo i želite podržati naš rad, vašu donaciju možete uplatiti odmah putem PikPay sistema.


Želim donirati

KM

 

 

Zašto?

Jazz Fest Sarajevo je najstariji i najznačajniji međunarodni muzički festival i jedan od važnijih međunarodnih kulturnih događaja u Bosni i Hercegovini. U prethodnu 21 godinu, Jazz Fest je predstavio 833 umjetnika iz 65 zemalja na 371 koncertu, 107 bosanskohercegovačkih muzičara nastupilo je na više od 100 programa, organizirao je više od 130 radionica, izložbi, majstorskih časova, razgovora, predavanja.

U Bosni i Hercegovini je premijerno predstavio velike i značajne umjetnike, brojne dobitnike Grammyja, organizirao je evropske i svjetske premijere, a za samo šest godina, naš Music Meeting postao je najznačajniji regionalni program kada je neformalno obrazovanje mladih muzičara u pitanju.

Jazz Fest svake godine postaje sve značajniji i uticajniji, svake godine iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine šalje najljepšu sliku ove divne zemlje, sliku koja oduševljava i profesionalce i publiku koja dolazi na festival iz različitih gradova i različitih zemalja.

Uprkos tome, nikada nismo imali adekvatnu podršku institucija vlasti a njihova finansijska podrška je potpuno nepredvidiva. Loše odluke odgovornih za kulturu a ne naše prevelike ambicije, dovele su Jazz Fest u iznimno tešku finansijsku situaciju.

Trebamo vašu pomoć da organiziramo 22. izdanje festivala koji nikada nije bio povezan niti sa jednom političkom, etničkom ili nacionalom partijom, festivala koji na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svojoj raznolikosti, festivala koji promovira najbolje vrijednosti društva i koji svake godine čini BiH impresivnom evropskom kulturom tačkom kakva bi bila da je vode odgovorni političari.

Mi u Jazz Festu smatramo da svi građani Bosne i Hercegovine zaslužuju međunarodni muzički festival kojim ćemo se ponositi i koji će nas činiti ponosnim što smo građani ove zemlje. Zato, Jazz Fest treba vašu pomoć.

Ukoliko niste u mogućnosti dati donaciju, dovoljno je što ste naša publika, što volite muziku i što kupovinom ulaznica za koncerte potpomažete naš rad.

Program XX2. Jazz Festa Sarajevo bit će objavljen 1. marta kad će i početi prodaja early bird ulaznica.

 

***

 

Ako želite dati donaciju ali ne želite koristiti kartično plaćanje putem interneta, uplatu možete izvršiti na naš bankovni račun 1610000021700075 ili nas kontaktirajte putem maila [email protected] ili telefona 033 550 480.

SKU: checkout-donation Category: