Večeras koncert trija AutorYno

Nakon odličnog sinoćnjeg koncerta u Mostaru kojim je Jazz Fest Sarajevo premijerno gostovao u Hercegovini, francuski umjetnici okupljeni u bendu AutorYno, večeras će se u 21.00 predstaviti sarajevskoj publici u dvorani Sarajevskog ratnog teatra.

Njihov koncert je dio serije The Stone in Europe i predfestivalskog programa koji Jazz Fest organizira ove godine predstavljajući novi festivalski koncept. U septembru je u Historijskom muzeju u okviru serije predstavljen Mary Halvorson Quartet, a koncert francuskog gitarističkog trija posljednji je koncert prije glavnog festivalskog programa XX2. Jazz Festa Sarajevo 2018 koji će biti realiziran od 1. do 4. novembra.

AutorYno je energični trio koji se smatra jednim od najžešćih bendova pariške rock scene. Nedavno je objavio svoj treći album Flauros koji će predstaviti na koncertu u Sarajevu, a čini ga repetoar iz knjige “Book of Angels” u rock kontekstu.

Serijal The Stone in Europe inicirao je Jazz Fest Sarajevo a obuhvatit će desetine koncerata u nekim od najboljih jazz klubova i koncertnih dvorana Evrope, od Sarajeva, Rotterdama, Den Boscha, Beča, Ljubljane, Ghenta, Amsterdama, Vilniusa i Osla, u periodu od septembra do decembra ove godine a bit će nastavljen i u 2019. godini.

Koncert benda AutorYno se organizira uz potporu Francuskog instituta u BiH i Francuske ambasade u Sarajevu, a ulaznice po cijeni od 15KM mogu se kupiti na blagajni SARTR-a od 19.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

April 2, 2024

U petak četiri koncerta

November 10, 2023

Drugi dan – tri trija!

November 9, 2023