Mini festival klasične muzike na Jazz Festu!

Nakon jučerašnjeg sjajnog početka XX1. Jazz Festa Sarajevo 2017 koji je u Festivalskom centru u Domu policije publici ponudio sjajnu najavu za naredna dva dana u kojima će biti predstavljen raznovrsni muzički opus Johna Zorna, iznimno značajnog američkog savremenog kompozitora, današnji program čine četiri koncerta.

Za ljubitelje klasične muzike, XX1. Jazz Fest je u Domu policije pripremio jednodnevni festival savremene muzike od tri koncerta: Chamber Music – violinista Chris Otto, čelista Jay Campbell i pijanista Steve Gosling će izvesti neka od najboljih kamernih djela Johna Zorna – Occam’s Razor, Autumn Rhythm, The Aristos, Ghosts i Hexentarot. Koncert je u 19.00.

Music with Rhythm Section u 21.00 prezentira neuobičajen susret kompozicije i improvizacije. Solisti pijanista Gosling, čelista Campbell i vibrafonista Alex Lipowski svirat će napisane dijelove dok će basista Shanir Ezra Blumenkranz i bubnjar Kenny Grohowski improvizirati, a senzacionalni Jack Quartet u 22.30 pokazat će publici Jazz Festa zbog čega je već godinama nezaobilazan u repertoaru najznačajnijih koncertnih dvorana svijeta.

Za ove koncerte u toku je posebna ponuda, dnevna karta od tri ulaznice po cijeni od 50 KM čime se ostvaruje ušteda od 28 KM. Četvrti koncert koji će danas biti održan je koncert Essential Cinema za koji su ulaznice rasprodane prije nekoliko dana.

Ulaznice za ostale koncerte Jazz Festa mogu se kupiti po pretprodajnim cijenama u box officeu u Domu policije svakim danom od 12.00 do 23.00.

U petak četiri koncerta

November 10, 2023

Drugi dan – tri trija!

November 9, 2023

Večeras počinjemo!

November 8, 2023