Nastavak koncertne sezone

Nakon uspješnih koncerata kojima je obilježio početak svog novog projekta koncertne sezone 2019 – Grlom u jagode, Jazz Fest nastavlja sezonu koju organizira u periodu između dva festivala u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom.

Koncerti međunarodnih i bh. muzičara publiku očekuju i u periodu od septembra do decembra.

Za 23. septembar planiran je koncert jednog od trenutno najaktivnijih regionalnih jazz bendova, beogradskog Fish in Oila. Nakon što su nastupali na brojnim evropskim festivalima uključujući i klupski nastup na prošlogodišnjem Jazz Festu, saksofonista Dušan Petrović, gitarista Bratislav Radovanović, basista Branislav Radojković, bubnjar Tom Feđa Franklin i perkusionista Papa Nik, izvest će repertoar koji čini autorska muzika obojena elementima bluesa, rock’n’rolla, surfa, folka, free-jazza, iako se ovaj sastav kategorično opire žanrovskoj podjeli muzike.

Za 25. oktobar planiran je koncert bosanskohercegovačko-švicarskog harmonikaša Marija Batkovića, za 7. novembar nastup kultnog nizozemskog benda The Ex u okviru programa 23. Jazz Festa Sarajevo dok će u decembru svoj novi album promovirati bh. kantautor sa slovenačkom adresom Damir Avdić.

Jazz Fest Sarajevo 30. septembra u Klubu 1 predstavlja i koncert trija američke gitaristice mlađe generacije Wendy Eisenberg koji će imati premijerni nastup u okviru svoje evropske turneje The Stone in Europe. Wendy zajedno sa super ritam sekcijom otkriva nove zvučne pejzaže i redefinira ideju gitarskog trija.

Ulaznice za koncerte benda Fish in Oil, Wendy Eisenberg Trija i Marija Batkovića po cijeni od 15 KM u prodaji će biti od danas u sistemu kupikartu.ba (online i na prodajnim mjestima).

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.