Sutra počinje 18. Jazz Fest 2014!

Sutra će u 20.30 američki pjevač Gregory Porter na sceni Bosanskog kulturnog centra otvoriti 18. izdanje međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo.

Ulaznice za koncert na kojem će Porter predstaviti aktuelni Grammyjem nagrađeni projekat Liquid Spirit, rasprodane su još u subotu, a očekujemo da će u narednim danima biti rasprodani još neki od festivalskih programa.

Manji broj ulaznica preostao je za koncerte četverostruke dobitnice nagrade Grammy američke pjevačice Dianne Reeves i libansko-francuskog trubača Ibrahima Maaloufa, a ulaznica i dalje ima dovoljno za koncerte legendardnog britanskog gitariste Johna McLaughlina koji nastupa sa svojim ansamblom 4th Dimension, američkog gitariste Billa Frisella koji će predstaviti aktuelni projekat Guitar in the Space Age, norveškog saksofoniste Hakona Kornstada, trija iznimnog kontrabasiste Avishaija Cohena te braća Teofilović koji sa Miroslavom Tadićem premijerno u Sarajevu predstavljaju repertoar tradicionalnih pjesama Balkana sa albuma Vidarica.

Prvi učesnici 18. Jazz Festa u Sarajevo stižu već danas a večeras će u Clubu Monument biti održan koncert kojim će biti najavljen festivalski klupski program Late Nite Stage. U 22.00 nastupa Sarajevo Jazz Guerilla kojima će se pridružiti mekedonski muzičari – saksofonista Kiril Kuzmanov i trubač Trajče Velkov, dok je specijalni gost večerašnjeg programa Elvir Bandić Banda.

Ulaznice za koncerte 18. Jazz Festa u prodaji su u box officeu u Bosanskom kulturnom centru svaki dan od 12.00 do 22.00. Ulaznice su i dalje u prodaji po 20% nižim pretprodajnim cijenama.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.