Nova saradnja Cohena i Rosenwinkela

Kontrabasista Avishai Cohen koji će na ovogodišnjem Jazz Festu nastupiti sa svojim triom održat će večeras prvi koncert koji će obilježiti početak ponovne saradnje sa gitaristom Kurtom Rosenwinkelom.

“Kurt i ja se poznajemo od ranih devedesetih kada smo obojica tek kročili na njujoršku jazz scenu”, prisjeća se Cohen. “Bilo je to u Smalls Jazz Clubu, kada sam prvi put slušao Kurta, nakon toga smo zajedno svirali neko vrijeme i oformili trio pod Kurtovim imenom, te sa bubnjarom Jorgeom Rossyjem 1995. godine snimili i album East Coast Love Affair na koji sam vrlo ponosan.”

U međuvremenu dvojica muzičara su se posvetili vlastitim projektima i svirali širom svijeta, a za novu saradnju o kojoj su razgovarali godinama, ipak su se morale posložiti zvijezde. Svojevrstan nastavak saradnje započet će večerašnjim koncertom u Parizu za koji su ulaznice rasprodate još prije nekoliko dana a bit će održan u okviru festivala Jazz a Vilette.

Koncert možete pratiti večeras u 21:00 na slijedećem linku.

Da francusku publiku očekuje izniman muzički doživljaj potvrdio je i Rosenwinkel ističući da sa velikim uzbuđenjem očekuje koncert sa, kako je napisao, “briljantnim kompozitorom, basistom i bend liderom” te je pozvao publiku da prisustvuju ovom ponovnom susretu dvojice muzičara i njihovom “novom početku”.

Ulaznice za nastup Avishai Cohen Trija, 8. novembra, na Jazz Festu Sarajevo možete rezervirati po 20% nižim cijenama na ovom linku. Ista ulaznica vrijedi i za koncert norveškog saksofoniste Hakona Kornstada.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.